Lluc Casares

Saxo tenor, clarinet

SOBRE LLUC -

Lluc Casares (1990). Entregat a la música des de ben petit, en Lluc va créixer rodejat pels sons del saxo d’en Sonny Stit i la Trompeta d’en Louis Amrmstrong però també dels Afro-Cuban All-Stars o Earth Wind and Fire entre d’altres. El seu pare, Pau Casares, heroi local de l’escena catalana, va ser el seu primer mestre i mentor. Actualment en Lluc viu a la ciutat de Nova York i forma part del prestigiós Artist Diploma ensemble de la Juilliard School of Music sota la dirección d’en Wynton Marsalis. Al llarg de la seva carrera en Lluc ha tocat amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman.

En Lluc va cursar el grau superior a l’ESMUC (Escolta Superior de Música de Catalunya) i el seu màster al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) on va rebre classes de la llegenda europea Ferdinand Povel, Durant aquest temps en Lluc va fer un intercanvi de mig any a Temple University (Philadelphia) on va estudiar amb el famós saxofonista Dick Oatts.

En Lluc ha gravat més de 20 discs com a sidemen i el seu primer disc com a líder, RED (Temps Records 2015) el va portar a tocar sota el seu nom pels escenaris més importants d’Amsterdam i Barcelona.

En el camp de l’educació, en Lluc és part de la MAP (Music Advancement Program) Fellowship de la Juilliard School of Music per la qual dóna classes cada cap de semana. També ha impartit un seminari al conservatori de Torí (Itàlia) com a part de l’AD ensemble (Setembre 2017) i va ser professor de grau superior al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears) de saxòfon, improvisació i combo des del 2015 fins al 2017. En Lluc és un artista D’Addario i fa servir les seves boquilles, abraçaderes i canyes en tots els seus instruments.

Lluc uses D’Addario reeds, alto sax and clarinet mouthpieces distributed by Music Distribucion (Spain)