Bio Català

Lluc Casares (1990). Fill de músic, s’inicia amb el clarinet de la mà del seu pare i de l’Escola de Música Pausa del barri del Guinardó de Barcelona. Estudia el grau superior en clarinet i saxo jazz a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb professors com en Xavier Figuerola i l’Eladio Reinón. Es gradua el 2012 i el mateix any comença a estudiar el màster en interpretació al CvA (Conservatorium Van Amsterdam) amb els professors Ferdinand Povel, Jasper Blom, Simon Rigter i Joris Roelofs. Durant el primer semestre del curs 2013-2014 participa en un intercanvi amb Temple University (Filadèlfia) on rep classes dels professors Dick Oatts, John Swana, Bruce Barth i Norman David entre d’altres.

En la seva carrera professional, en Lluc s’ha vist compartint escenari amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Benjamin Herman, Raynald Colom, Jorge Pardo, Eric Ineke, Joost Van Schaik o Horacio Fumero. Alguns d’aquests escenaris han estat el Dizzy’s Club Coca-Cola de Nova York, el North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz Festival, Marciac Jazz Festival, Jazz Middelhein, Baloise Session de Basilea, el Bimhuis d’Amsterdam i el Jamboree de Barcelona entre molts d’altres. En Lluc ha enregistrat discs amb alguns dels músics mencionats i d’altres com Lee Konitz o Grant Stewart.

El primer disc d’en Lluc es diu RED i està gravat a Amsterdam a finals del 2014. La discogràfica Temps Record de Terrassa el va treure a principis del 2015 amb gran recepció de la crítica i mitjans especialitzats, tant a l’estat espanyol com a Holanda.

El grup que co-lidera, ‘Trempera!’ va obtenir el 2n premi de la Keep An Eye International Jazz Award així com el premi ‘Best Monk Arrangement’ de la mateixa competició, i també va ser finalista de la Dutch Jazz Competition 2014. En Lluc també forma part dels grups Gramophone Allstars Big Band, Smack Dab i Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band. Amb tots aquests grups en Lluc ha enregistrat discs, en total n’ha gravat una quinzena com a sideman.

A partir del curs 2015-2016 en Lluc és professor al CSMIB (Conservatori Superior de Música de les Illes Balears). També és artista D’Addario des del 2015 fent servir les seves canyes en tots els instruments, la boquilla de clarinet, de saxo alto i les abraçaderes així com altres accesoris. 

Advertisements